توتالیتارسیم در دهمین کافه کتاب دانشکده علوم انسانی

خلاصه خبر: دهمین کافه کتاب دانشکده علوم انسانی با موضوع "توتالیتاریسم" برگزار شد.

دهمین کافه کتاب دانشکده علوم انسانی با موضوع "توتالیتاریسم" برگزار شد.
به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی، در ابتدای این نشست که چهارم خرداد ماه سال جاری برگزار شد، دکتر محمدتقی احمدی پیش از آغاز سخنان خود، بخشی از فیلم هانا آرنت ساخته فیلمساز مطرح آلمانی، مارگارت فن­تروتا را به نمایش گذاشت که طی آن هانا آرنت به بیان نقدهای خود در قبال تام روایی می‌پرداخت.
رییس دانشگاه تربیت مدرس پس از اتمام بخش‌های مورد نظر فیلم هانا آرنت که از زمان اکران در سال 2012 مورد انتقاد لابی صهیونیسم نیز قرار گرفته است، به معرفی نویسنده کتاب پرداخت و اظهار داشت: هانا آرنت فیلسوف و تاریخنگار آلمانی از شاگردان یاسپرس، هوسرل و هایدگر بوده است و اگر چه برخی اسناد موجود گواه این نکته است که آرنت دارای جهت گیری­هایی در حمایت از امپریالیسم و صهیونیسم بوده است اما آرنت را می‌توان فیلسوفی دوستدار نوع انسان صرف نظر از ملیت توصیف کرد.
وی در ادامه به تفسیر کتاب توتالیتاریسم پرداخت و تصریح کرد: ماهیت توتالیتاریسم یا چیرگی تام تفکری است که به سودای یکسان کردن همگان اقدام به ممانعت از پدیداری اندیشه و اندیشیدن می‌کند.
وی افزود: به طور کلی بی پنهایی جامعه موقعیتی مستعد برای بروز توتالیتاریسم است.
احمدی همچنین با اشاره به این نکته که آرزوی حکومت‌های توتالیتر ایجاد فاجعه جنگ است، تاکید کرد: هدف نهایی چیرگی تام این است که آدم‌ها به صورت ماشینی از رهبر پیروی کنند و بر همین اساس برنامه‌هاي مدون نیز جز كاغذپاره هاي دست و پاگير ارزیابی نمی‌شود.
احمدی با اشاره به اینکه فصل دوم کتاب توتالیتاریسم به جنبش‌های توتالیتر پرداخته گفت: در این فصل راهبرد ترور به عنوان یک اصل برای حذف مخالف بیان شده است و در واقع در این حکومت‌ها مردم به دو گروه برادران قسم خورده و دشمنان قسم خورده تقسیم می‌شوند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه به بیان مصادیقی از حکومت­های توتالیتر در جهان پرداخت و اظهار داشت: برخلاف اروپای متکی بر فرهنگ سیاسی یونان و روم و برخلاف ملل دیگر خاورمیانه که به نحوی سنت­های سیاسی عرب و قبیله­ای دارند و همچنین به دلیل وجود آموزه­‌های عمیق دینی مبتنی بر تشیع و نیز سنت­های جوانمردی، امکان ظهور حکومت توتالیتر در ایران فراهم نمی‌شود.
این جلسه که در سالن استاد شکویی برگزار شد با پرسش و پاسخ دانشجویان از سخنران مدعو خاتمه یافت.


17 خرداد 1395 / تعداد نمایش : 3907