متن کامل خبر


 
درهیچ شرایطی جای یأس و ناامیدی نیست

خلاصه خبر: باید توجه داشت که عوامل ناامیدکننده مخصوص زمان ما نیست بلکه در همه زمان‌ها و در همه جوامع کمابیش بوده است شاید بخش مهمی از آن به خاطر شرایط زندگی در روزگار کنونی و پیشرفت تکنولوژی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس در همایش جشن ورودی‌های جدید و آغاز سال تحصیلی، ضمن تبریک به دانشجویان و آرزوی موفقیت برای آنان گفتند: امیدوارم این نشاط و شادابی را تا پایان و در طول زندگی حفظ کنید. اگرچه بعضی بر این باورند که امروزه حفظ سرزندگی و نشاط و امید خیلی سخت است.

ایشان ادامه دادند: باید توجه داشت که عوامل ناامیدکننده مخصوص زمان ما نیست بلکه در همه زمان‌ها و در همه جوامع کمابیش بوده است شاید بخش مهمی از آن به خاطر شرایط زندگی در روزگار کنونی و پیشرفت تکنولوژی است. لکن مهم این است که این مشکلات در حدی نیست که آدمی را از پای درآورد. هرچه این عوامل شکننده‌تر باشد آدمی با عزم و اراده خود و با توانی که خداوند به او بخشیده می‌تواند بر مشکلات فائق آید.

دکتر فلاح رفیع ضمن مروری بر زندگی استیون هاوکینگ اذعان داشتند: این کیهان‌شناس بزرگ دچار بیماری نادر و صعب‌العلاج ELS شد و سیستم عصبی وی مورد حمله این بیماری قرار گرفت. بر اثر این بیماری وی قادر به نشستن و ایستادن نیز نبود، و حتی قدرت تکلم خود را از دست داد. هاوکینگ این فیزیکدان بزرگ تنها با استفاده از یک صفحه کلید با دیگران سخن می‌گفت و ارتباط برقرار می‌کرد. لیکن با این اوصاف آثار و مقالات علمی بسیاری از خود به جای گذاشت و در زمینه‌هایی چون سیاهچاله‌ها و مهبانگ نظریه‌هایی بکر و قابل توجه به جهان علم ارائه داد. وی در باره این که در هر شرایط نباید ناامید شد جمله معروفی دارد؛ آن جمله اینست: "در پس هر سیاهچاله‌ای سفیدچشمه‌ای است". به هرحال برای همه کسانی که می‌گویند نمی‌شود، نمی‌توانیم ، شرایط به ما اجازه نمی‌دهد و اینگونه بهانه‌ها، وجود افرادی نظیر استیون هاوکینگ حجت‌اند و به ما می‌گویند که در هر شرائطی نباید ناامید شد و در هر وضعیتی می‌توان کاری مفید کرد.

                           

حجت‌الاسلام فلاح‌رفیع افزودند: نتیجه‌ای که می‌خواهم بگیرم اینست که باید عاشق شد و عاشق زندگی کرد. به قول حافظ:

عاشق شو ارنه روزی کار جهان سرآید

ناخوانده نقش مقصود از کارگاه هستی

استاد فلسفه دانشگاه تربیت‌مدرس ضمن شمردن پاره ای از توانایی ها و ظرفیت‌های انسان افزودند: آدمیان از گوهرهای گرانبهایی برخوردارند، به گونه ای که کمتر انسانی یافت می شود که بتواند حتی به اکثر ظرفیت ها و توانایی‌های خود واقف شود. کشف استعدادها و ظرفیت ها از مهمترین کارهایی است که هر انسانی باید انجام بدهد. البته نظام آموزش در هر حاکمیتی نیز همین رسالت را به عهده دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مدیریت و برنامه ریزی برای بهره گیری و ظهور و بروز توانایی‌ها و ظرفیت‌های آدمی گفتند: هرچند کاملا حق است که نظام‌های اجتماعی موظفند حداکثر تلاش و برنامه‌ریزی خود را داشته باشند تا استعدادهای افراد جامعه به هدر نرود و تلف نشود، اما سوای این وظیفه‌ی نظام ‌های سیاسی، هر فردی خود باید به این رسالت اقدام کند، هیچ کس مثل خود فرد نه استعدادهایش را می‌تواند بشناسد و نه دغدغه بهره‌گیری از آن‌ها را دارد. لذا ابتداء هر فرد خود باید به این مهم اقدام کند. برای این کار باید ظرفیت‌ها و استعدادها را مدیریت کرد و برای آنها برنامه‌ریزی نمود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به فضای مجازی گفتند: یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت در مسیر علم آموزی در زمان ما، برنامه‌ریزی و مدیریت برای فضای مجازی و استفاده بهینه از آن است.

ایشان در همین زمینه افزودند: خیلی‌ها تصور می‌کنند فضای مجازی می‌تواند به سواد و پیشرفت علمی کمک کند. این تصور در عین حال که کاملا نادرست نیست و فضای مجازی واقعا می‌تواند به پیشرفت علمی کمک کند و امروزه زمینه‌های پژوهش و آموزش با فضای مجازی بسیار سهل و آسان شده است اما واقعیت اینست که فضای مجازی به همان میزان که می‌تواند در این زمینه کمک کند به همان میزان نیز می‌تواند باعث سطحی‌نگری باشد؛ چرا که عالم شدن مستلزم تلاش و کوشش در زمینه پردازش داده‌ها و یافته‌های علمی و نیز تفکر و اندیشه بویژه تفکر انتقادی در آنهاست. این آن چیزی است که صرفا با فضای مجازی به دست نمی‌آید.

دکتر فلاح‌رفیع در پایان سخنان خود دانشجویان را به ازدواج در زمان دانشجویی تشویق کردند و گفتند: امیدواریم در زمان دانش‌آموختگی در عین‌حال که در تحصیل موفق بوده‌اید بتوانید در این عرصه نیز اقدام کنید.


11 مهر 1397 / تعداد نمایش : 1106